Hívjon minket!

+36 47 361 758  | +36 20 999 5159 | +36 20 999 5225

Szakrendeléseink

Tisztelt Páciensünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy más intézmények gyakorlatához hasonlóan, a laboratóriumunkat közfinanszírozott vizsgálatok igénybevétele céljából felkereső páciensek számára kötelező az időpontfoglalás.

Időpontot, személyesen vagy telefonon, a + 36 30 603 0293 és a +36 47 361 758/ 51 mellék telefonszámon lehet egyeztetni hétköznapon-ként 11-13 óra között, illetve a Synlab Hungary Kft weboldalán keresztül az ott található Időpontfoglalás gombra kattintással.

Az alábbi esetekben kaphat a mintavételre megjelenő páciens mentességet az előjegyzés alól:

 • Sürgősség esetén:  Abban az esetben, ha sürgősség igénye merül fel, szabályosan kitöltött beutalóval a páciens jogosult meghatározott vizsgálatokat előzetes időpontfoglalás nélkül is igénybe venni.
 • Sürgősséggel a laboratóriumtól az alábbi vizsgálatok kérhetők: teljes vérkép, teljes vizelet, protrombin (INR), glukóz, karbamid, kreatinin+eGFR, nátrium, kálium, kalcium, összbilirubin, GOT (ASAT), GPT (ALAT), alkalikus foszfatáz, amiláz, C-reaktív protein.
 • Minden olyan vizsgálat, amely nem képezi a sürgős paletta részét, csak előjegyzéssel vehető igénybe.
 • Ha egy páciens számára sürgős és nem sürgős vizsgálatokat is akar kérni kezelőorvosa, ehhez két kérőlapot kell kitölteni, tekintettel arra, hogy a sürgős paletta részét képező vizsgálatok előjegyzés nélkül is elvégeztethetők akár már a következő munkanapon, míg az egyéb vizsgálatok vérvételére egy másik, előjegyzett időpontban kerülhet majd sor.
 • A sürgős vizsgálati igényt az orvosnak kötelessége egyértelműen jelölnie a vizsgálatkérő lapon: sürgősség jelzése („S” vagy „Sürgős” vagy a csatolt kérőlap sürgősségi mezőjében „x” jelzés) és az orvos aláírása, valamint az orvosi körpecsét lenyomata a sürgős jelzés mellett. Ezek hiányában nem érvényesíthető a sürgősség.

Területi ellátási kötelezettség:

Laboratóriumunk eddig is a területi ellátási kötelezettségébe tartozó pácienseket fogadta mintavételre. Területi ellátási kötelezettség szempontjából az orvos telephelyének címe, vagy a beutalt lakhelye/tartózkodási helye egyaránt figyelembe vehető.

Felhívjuk ezért szíves figyelmét arra, hogy abban az esetben, ha az Önt beutaló orvos rendelője, vagy az Ön lakhelye/tartózkodási helye nem laboratóriumunk területi ellátási kötelezettségébe esik, Ön jogosult arra, hogy mintavétel céljából felkeresse azt a laboratóriumot, ahova orvosa vagy lakhelye/tartózkodási helye alapján tartozik. Ezzel esetenként lehetővé válik a gyorsabb ellátás és a rendelkezésre álló kapacitások egyenletesebb kihasználása.

Általánosságban elmondható, hogy a beutaló a kitöltés napjától 90 napig érvényes. (A kivételek jogszabály által definiáltak. A beutaló kötelező tartalmi elemeiről a 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet rendelkezik.)

Nem megfelelően, hiányosan kitöltött beutaló esetén a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését a laboratórium jogosult visszautasítani!

A vérvételre/mintavételre érkezéskor a személyazonosság és a vizsgálati jogosultság igazolása céljából a páciensnek kötelező bemutatni az alábbi dokumentumokat a laboratórium munkatársa számára:

 • a személyi igazolvány/útlevél
 • lakcímkártya
 • TAJ-kártya/EU kártya

Kérjük, hogy vérvételre érkezéskor ezeket a dokumentumokat készítsék elő, hogy az ellátás gördülékenyen történhessen. A fenti dokumentumok hiányában a laboratórium a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését jogosult visszautasítani!

Mintavételi időpontok, leletkiadás, vizsgálatra előjegyzés

Telefon: + 36 30 603 0293

+36 47 361 758/ 51 mellék

Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel: hétfőtől péntekig 7 – 10 óráig

Leletkiadás: megszűnt  (A leletek kérhetők e-mailben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben!)

Időpontfoglalás:  

 • Weboldalunkon a ( synlab.hu ) keresztül a fent található Időpontfoglalás gombra kattintással.
 • Telefonon: hétfőtől péntekig 11:00 – 13:00 óra között a +36 30 603 0293 és a + 36 47 361 758/51 mellék telefonszámon.
 • 6 év alatti gyermekek ill. vércukor terhelés esetén csak telefonos időpont foglalás lehetséges.

A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges.

Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni akkor nem szükséges, ha a páciens sürgősségi laborvizsgálatra érkezik szabályosan kitöltött beutalóval.

Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe!

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:

Szolgáltatásunkat az ÁNTSZ hatályos területi ellátási kötelezettségi határozata alapján érvényes TAJ kártyával rendelkező a lenti lakhellyel rendelkező lakosok ingyenesen vehetik igénybe.

Abaújszántó, Alsódobsza, Baskó, Bekecs, Golop, Legyesbénye, Mád, Megaszó, Mezőzombor, Monok, Prügy, Rátka, Sima, Szerencs, Taktaharkány, Taktakenéz, Taktaszada, Tállya

Betegtájékoztató

Az intézményről

Hol talál minket?

3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.

Készítette: Creative Ideas

© Copyright 2024 ESZEI Szerencs. Minden jog fenntartva.

Készítette: Creative Ideas