EU pályázatok

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

1 01

1 01

1 01

1 01

 

 

Szerencsi Kistérségi Szakorvosi Ellátó Központ fejlesztése – ÉMOP-4.1.1/B-2008-0003 számú – pályázat

Pályázó: Szerencs Város Önkormányzata
Támogatási Szerződés megkötése: 2009.08.04., projektzárás módosított TSZ szerint 2012. február 29.
A projekt összköltsége: 837.089.036.- Ft, melyhez 95%-os támogatási intenzitással 795.234.584.- Ft. vissza nem térítendő támogatást nyert az Önkormányzat.

A pályázat célja: három kistérség 31 településén élő 58.000 fős lakosság járóbeteg ellátását biztosító szerencsi Rendelőintézet szakmai tevékenységének bővítése, magasabb szintre emelése. A fejlesztési cél megvalósítása részben a rendelőintézet épületének átalakításával, felújításával, új szakellátások bevezetésével, kapacitás bővítéssel, valamint az eszköz és műszerállomány jelentős bővítésével, minőségi cseréjével történik.

Az egyik legjelentősebb eredménye a projektnek a Rendelőintézetben az egynapos sebészeti ellátás, valamint a kúraszerű ellátás bevezetése. Tekintettel arra, hogy a pályázat az épület bővítését nem tette lehetővé, így a meglévő alapterületen belül a szakrendelők és egyéb kiszolgáló helyiségek teljes átalakításával, átszervezésével lehetett biztosítani az új ellátások számára a helyet, az egynapos sebészeti ellátáshoz a műtők ( 1 szemészeti és 1 sebészeti műtő) és a kapcsolódó helyiségek, valamint a kúraszerű ellátáshoz szükséges helyiségek az I. emeleten a főbejárat feletti épületrészben és a jobb oldali épületszárnyban kerülnek kialakításra. Az épület átalakítása felújítása kiterjed a homlokzat hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, az épületgépészeti rendszerek korszerűsítésére, valamint a teljeskörű akadálymentesítésre is. A projekten belül az építési munkák tervezett költsége 450. M. Ft volt

A műszer és eszközállomány bővítésére az elavult eszközök cseréjére közel 300 M. Ft-ból valósult meg. Ebből csaknem minden szakrendelő részesült, jelentős fejlesztés volt a kardiológiai eszközök, a gasztroenetrológia, a tüdőgondozó, a röntgen és a fizioterápia területén, és természetesen az eszközbeszerzésen belül jelentős tételt képviselt az új ellátásokat nyújtó részlegek felszerelése. A projekt megvalósítása a Támogatási Szerződés aláírását követően a kiviteli tervek készítésével kezdődött, az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a nyertes Jánosik és Társa Kft. 2010. júliusában kezdte meg, és 2011. év elején megtörtént a felújított épület műszaki átadása. Az eszközök ütemezetten kerülnek beszerzésre, azon eszközökre, melyek üzembe helyezése nem függött az épület átalakításától, már 2010. év végén megtörtént, azonban az eszközök beszerzése – több eredménytelen közbeszerzési eljárás miatt, csak 2011. év végén fejeződött be.

Szerencsi Kistérségi Szakorvosi Ellátó Központ fejlesztése –  ÉMOP-4.1.1/B-2008-0003 számú – pályázat  


Pályázó: Szerencs Város Önkormányzata
Támogatási Szerzõdés megkötése: 2009.08.04., projektzárás módosított TSZ szerint 2012. február 29.
A projekt összköltsége: 837.089.036.- Ft, melyhez 95%-os támogatási intenzitással 795.234.584.- Ft. vissza nem térítendõ támogatást nyert az Önkormányzat.

A pályázat célja: három kistérség 31 településén élõ 58.000 fõs lakosság járóbeteg ellátását biztosító szerencsi Rendelõintézet szakmai tevékenységének bõvítése, magasabb szintre emelése. A fejlesztési cél megvalósítása részben a rendelõintézet épületének átalakításával, felújításával, új szakellátások bevezetésével, kapacitás bõvítéssel, valamint az eszköz és mûszerállomány jelentõs bõvítésével, minõségi cseréjével  történik.

Az egyik legjelentõsebb eredménye a projektnek a Rendelõintézetben az egynapos sebészeti ellátás, valamint a kúraszerû ellátás bevezetése. Tekintettel arra, hogy a pályázat az épület bõvítését nem tette lehetõvé, így a meglévõ alapterületen belül a szakrendelõk és egyéb kiszolgáló helyiségek teljes átalakításával, átszervezésével lehetett biztosítani az új ellátások számára a helyet, az egynapos sebészeti ellátáshoz a mûtõk ( 1 szemészeti és 1 sebészeti mûtõ) és a kapcsolódó helyiségek, valamint a kúraszerû ellátáshoz szükséges helyiségek az I. emeleten a fõbejárat feletti épületrészben és a jobb oldali épületszárnyban kerülnek kialakításra. Az épület átalakítása felújítása kiterjed a homlokzat hõszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, az épületgépészeti rendszerek korszerûsítésére, valamint a teljeskörû akadálymentesítésre is. A projekten belül az építési munkák tervezett költsége 450. M. Ft volt    

A mûszer és eszközállomány bõvítésére az elavult eszközök cseréjére közel 300 M. Ft-ból valósult meg. Ebbõl csaknem minden szakrendelõ részesült, jelentõs fejlesztés volt a kardiológiai eszközök, a gasztroenetrológia, a tüdõgondozó, a röntgen és a fizioterápia területén, és természetesen az eszközbeszerzésen belül jelentõs tételt képviselt az új ellátásokat nyújtó részlegek felszerelése. A projekt megvalósítása a Támogatási Szerzõdés aláírását követõen a kiviteli tervek készítésével kezdõdött, az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatását követõen a kivitelezést a nyertes Jánosik és Társa Kft. 2010. júliusában kezdte meg, és 2011. év elején megtörtént a felújított épület mûszaki átadása. Az eszközök ütemezetten kerülnek beszerzésre, azon eszközökre, melyek üzembe helyezése nem függött az épület átalakításától, már 2010. év végén megtörtént,  azonban az eszközök beszerzése – több eredménytelen közbeszerzési eljárás miatt, csak 2011. év végén fejezõdött be.
 
 
 
 

EFOP-2.2.19-17-2017-00044

Szerencsi Térségi Járóbeteg Szakorvosi Ellátó Központ fejlesztése

 Tájékoztató_tábla_002.jpg

 

 

A Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet sikeresen pályázatot nyert EFOP-2.2.19-17-2017-00044 azonosító számon – „Szerencsi Térségi Járóbeteg Szakorvosi Ellátó Központ fejlesztése” – címmel.

A projekt azonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00044

Kedvezményezett neve: Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet

Projekt címe: Szerencsi Térségi Járóbeteg Szakorvosi Ellátó Központ fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 200,99 M Ft.

Támogatási mértéke: (%-ban): 100%

A projekt megvalósítási időszaka: 2022.02.01. – 2023.07.31.

A Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázat kapcsán kívánja elérni, hogy a szakellátás minőségét javítsa, valamint hozzájáruljon az egészségügyi szolgálatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés elősegítéséhez. A pályázat megvalósítása során CT eszköz-, valamint ultrahang és gasztroenterológiai eszközök beszerzésére kerül sor.

További információ:

Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet

Cím: 3900 Szerencs, Bekecsi út 10.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.eszei.hu

 

Betegtájékoztató

Az intézményről

Hol talál minket?

3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.

ESZA infoblokk
© Copyright 2024 ESZEI Szerencs. Minden jog fenntartva.

Készítette: Creative Ideas

Keresés